Voornemens in het nieuwe jaar een must of een zonde (deel 2)

Lichtpuntjes
Soms zijn ze groot
Soms zijn ze klein
je hoeft ze niet te zoeken
Je kunt ze ook zijn

 

Lieve lezers, zoals beloofd vandaag over hoe we onze mindset zo kunnen veranderen dat we geen voornemens meer hebben maar juist de dingen gaan die doen we belangrijk vinden.

Als je geen voornemens meer hebt wat dan wel?

Misschien kun je in plaats van proberen alle symptomen van onze ontevredenheid weg te nemen, accepteren dat wat je echt wilt geluk is. Het belangrijkste daar in te accepteren is dat echt geluk komt en gaat. Je kunt geluk nooit vangen als een vlinder in een pot. Echt gelukkig zijn heeft te maken met het feit dat we accepteren dat het is zoals het is en niet dat je zit te bedenken als we nu een koekje hadden bij de thee dan zou het perfect zijn. Soms regent het en soms schijnt de zon, maar weet dat na regen altijd de zon weer gaat schijnen.

Geen enkele hoeveelheid medicatie of meditatie kan het feit veranderen dat we soms verstrikt raken in gedachten en emoties. Ik heb dat vaak gehad en dan van uit emotie reageren. Reageren vanuit een overtuiging omdat ik dat al eens eerder heb meegemaakt dus zal het nu ook wel weer gebeuren. Loslaten van deze overtuigingen, los komen van je emoties is het antwoord hierop.

Wat je kunt doen, is werken aan het verbeteren van de verhouding van happy-tot-unhappy moments. Je kunt leren identificeren wanneer je je weer in een spiraal bent. Je bent dan namelijk in staat om je terug te trekken met de dingen die je leuk vindt en wilt doen in deze wereld. Je focus ligt niet op wat jij wilt en verwacht maar wat jij daadwerkelijk bent.

In plaats van op jezelf te schelden voor alle dingen die je verkeerd doen en lange lijstjes maken om te stoppen met dingen, kun je je concentreren op het doen van de dingen die goed voor jou is!

Dit klinkt misschien bekend als je weleens iets hebt gelezen over positieve psychologie.

Er is geen expert voor nodig om te weten dat het een stuk beter voelt om te kiezen voor positieve momenten te koesteren dan om jezelf te berispen voor dingen die je hebt gedaan en die misschien negatief lijkt.

4 eenvoudige stappen om je geluksratio te vergroten

Dit is iets waar ik al jaren aan werk, dus het komt uit mijn persoonlijke ervaring. Omdat ik heb gewerkt aan het verhogen van mijn niveaus van tevredenheid, zin en geluk, heb ik een aantal ongezonde gewoonten opgegeven, waaronder suiker, te veel eten, verwachtingen creëren en klagen.

Dat alles vereiste doorzetting en daadkracht. Echter het was onmogelijk totdat ik de onderliggende gevoelens aanpakte. Ik heb nog steeds wat ongezonde gewoonten, maar ik weet dat het vrijgeven ervan begint met begrijpen waarom ik me tot de slechte gewoonte wend. Vanaf vandaag en elke dag, ongeacht de kalender:

1. Herken de plaatsen waar je je machteloos voelt …

… de woonsituatie, de baan, de relatie, dat gevoel van nietszeggende. Plan dan iets kleins om dat te veranderen dat nu begint. Erken dat je de macht hebt om minstens één klein ding te doen om jezelf te bekrachtigen.

Verbind je nog niet tot belangrijke resultaten.  Vind gewoon het vertrouwen en houdt de moed om een ​​kleine stap te zetten, wetende dat je zult leren terwijl je gaat waar het naartoe gaat. Als je kleine successen optelt, wordt het grotere plaatje duidelijker. Dit is geen grote transformatie gedurende een nacht. Het is een klein zaadje van verandering dat kan groeien.

2. Identificeer de verschillende gebeurtenissen die leiden tot gevoelens die negatief lijken.

Zoals roddelen met je collega, jezelf overwerken op het werk, niet genoeg slaap krijgen, te veel drinken.

Wat het ook is dat je over het algemeen zit je met ongelukkige gevoelens, schrijf dit op in een klein dagboekje. Werk eraan om deze gewoontes te verminderen, doe een bewuste poging om ze één dag per week uit te voeren. De sleutel is om deze dingen niet volledig te verwijderen, maar eerder om ze te minimaliseren.

3. Identificeer de dingen die positieve gevoelens creëren.

Zoals naar het park gaan, schilderen, naar fotoalbums kijken of zingen. Wat jouw een goed gevoel in je hoofd creëert, noteer ze en beloof jezelf om ze in je dag te integreren. Voel hoe je weg in het leven steeds vreugdevoller wordt en leer de formule voor jouw gelukzaligheid.

Weet dat deze momenten van vreugde een prioriteit zijn en je verdient het om ze te ontvangen. Wanneer je volledig bent ondergedompeld in een gelukkig moment naar eigen keuze, ben je veel minder geneigd om verdwaald te raken, te obsederen, te vergelijken, te oordelen en te wensen dat het beter was.

4. Blijf op de hoogte van de verhouding.

Als je een hele week hebt gehad die overweldigend, donker of negatief is, moet je jezelf eraan herinneren dat je zo laag kunt vallen, en jezelf eraan herinneren dat alleen je vriendelijkheid/zachtheid/positiviteit je eruit kan trekken. Vertel jezelf dat je het verdient om een ​​gevoel van balans te herstellen en om een ​​gezonde verhouding te behouden.

Geef jezelf dan wat je nodig hebt. Neem een ​​persoonlijke vrije dag op het werk en maak een dagtocht. Ga naar het park om te ontspannen en na te denken. Herinner jezelf eraan dat je alleen kunt loslaten als je weet wat is geweest is geweest en als het voorbestemd is komt het terug op je pad. Waarom zorgen maken lief mens, als je je zorgen maakt gebeurt toch wat er moet gebeuren en als je je geen zorgen maakt gebeurt het ook wat er moet gebeuren. Dus waarom zorgen maken, je hebt heel vaak geen invloed of controle over de situatie. Laat de controle los.

Het gaat niet om perfectie of een volledige bevrijding van alle oorzaken van ongelukkig zijn. Het gaat erover om te accepteren dat mens zijn een beetje ongelukkig zijn inhoudt, maar hoe vaak het jouw passeert, is aan jezelf.

Dit is misschien niet een lange lijst van ongezond gedrag dat je kunt opgeven of een lange lijst met suggesties voor avontuur en opwinding in het nieuwe jaar. Maar al die dingen betekenen niets als je niet  juiste ruimte in je hoofd creërt. Laat de negatieve en slechte gedachtes vrij zo kun je genieten van de positieve en leuke gedachtes.

Laat los wat je wilt dit jaar, maar weet dat geluk het ultieme doel is. Het begint bij dagelijkse keuzes, geen verheven voornemens op elke dag datje  besluit om te beginnen.

Rest mij lieve lezers jullie Een bruisend en spetterend 2018 te wensen.

 

Liefs Dewie

3 reacties op “Voornemens in het nieuwe jaar een must of een zonde (deel 2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *