Negatieve energie omzetten in positieve energie

“Laat je liefde zoveel positieve energie uitsturen dat het de vibratie in de kamer verandert.” 

We weten allemaal dat de energie die we dragen direct door anderen kan worden opgepikt. En voor het grootste deel doen we ons best om iedereen die we ontmoeten positieve energie te geven. We willen dat de mensen die we tegenkomen ons beter laten voelen dan wanneer ze bij ons kwamen.We willen dat ze zich gelukkig, licht en geliefd voelen. Als ze dat doen, voelen we ons net zo gelukkig. Maar wat gebeurt er wanneer we mensen ontmoeten die constant pessimistisch zijn of gewoon een moeilijke tijd doormaken? Ze zijn misschien verdrietig, gefrustreerd of boos en onbedoeld kan hun negatieve energie aan ons worden doorgegeven. We kunnen ons door deze interacties verlaten en leeg voelen. Ik begon het belang in te zien van het beschermen van mijn eigen energie enkele jaren geleden. Omdat ik dagelijks tientallen mensen tegenkom, kom ik vaak in een paar uur alle soorten gemoedstoestanden tegen. Het leek dat ik net een magneet was en alles aantrok wat er om me heen was en het de hele dag op me liet rusten. 

Wat je moet begrijpen van negatieve energie is dat je deze pas kan los laten als je mindset sterk is.  Een sterk persoon van binnen kan alles heel makkelijk loslaten, als je niet zo sterk bent dan is loslaten gewoon weg heel moeilijk. Het is eigenlijk gewoon heel simpel we weten hoe we onze fysieke toestand moeten versterken. We begrijpen dat we ons lichaam sterk moeten maken om gezond te blijven om onze organen te laten werken. Hiervoor gaan we sporten of beoefenen we yoga. Zo werkt het ook met ons innerlijk. We moeten onze mindset sterk maken maar waar welke oefeningen moet je doen om je innerlijke processen sterk te maken. Hier komt dan mindfullness en spiritualiteit om de hoek kijken. Als je hoofd vol is (Mind Full) dan is er geen ruimte om aan je innerlijke processen te werken. Dus zul je moeten leren om eerst je hoofd vrij te maken voor je aan de slag kan om jezelf sterker te maken. Het is nodig om jezelf te voeden met positieve gedachten.

Op dat moment dat ik ik begreep dat ik hard aan mijzelf moest werken begon ik een paar oefeningen om mezelf te blijven en mezelf te beschermen.

Hier zijn vier van mijn go-to energy tips en manifestatie’s waarvan ik hoop dat ze je ook kunnen helpen.

1. Begin met de beste intenties

Begin je dag met een moment voor jezelf – in bed voordat je opstaat, onder het genot van een kopje koffie, onder de douche of op je werk. Neem deze tijd om je intentie te bepalen voor hoe je jouw dag wilt laten gaan. Visualiseer elk deel van jouw planning en stel je een positieve, geslaagde dag voor die gevuld is met gemak en plezier.  Mijn vaste routine is na het opstaan eerst tanden poetsen douchen. Mijn aller eerste handeling is dan een diya aansteken waarbij ik de volgende mantra reciteer: “Aum Shri Laksmi karo tu kalyaanam aarogyam sukha sampadam mam shatru vinaashaaya deepyotir namo stute. ( Ik aanbid Shri Laksmi, die ons allen voorziet van welzijn en geluk, vernietig al mijn vijanden. Ik buig tot deze brandende diya die uw aanwezigheid representeert.) Hier na reciteer ik nog wat mantra’s (AUM NAMAH SHIVAYA). Dit is ook gelijk het moment voor diepe meditatie voor mij. Het zorgt er voor dat ik de dag positief begin met een leeg hoofd.  

Manifestatie: “Mijn dag brengt me overvloedig geluk.”

2. Feel Like You Are

Een manier om negatieve gevoelens af te weren is door je fysiek en psychisch beschermd te voelen, en dat elke negativiteit die je nadert meteen botst. Een energie-genezer vertelde me ooit om dit gevoel te bereiken, ik moest mezelf visualiseren in een heldere luchtbel die een helder, wit licht afgeeft. Ze vertelde me me voor te stellen dat deze bubbel altijd om me heen is en de slechte vibes van andere mensen afwendt. Ik weet dat het bubbel ding voor sommigen misschien te veel is, maar je voorstellen dat je een beschermend krachtveld om je heen hebt, kan een krachtig gevoel zijn. 

Manifestatie: “Ik ben op alle manieren beschermd.”

3. Wees de energie die je wenst aan te trekken

Wees je altijd bewust van de energie die je verspreidt, terwijl je je ook bewust bent van de energie om je heen en wat je mogelijk ontvangt. Zo vaak letten we niet op wat er gezegd wordt en hoe mensen zich voelen. Op zijn beurt worden we als sponzen, absorberen we een beetje van alles gedurende de dag en houden het vast totdat het ons naar beneden drukt. Zodra je begint te merken, zal het moeilijk zijn om een ​​negatief gevulde ruimte te negeren. Verwijder waar mogelijk jezelf uit een situatie die niet jouw hogere goed dient. Als je jezelf niet kunt verwijderen, kijk dan of er iets is dat je kunt doen om de energie in de kamer actief te verplaatsen. Kun je het probleem aanpakken, of kun je gewoon harder werken aan het sturen van positiviteit om de vibraties te verschuiven? 

Manifestatie: “Ik breng vreugde aan iedereen die ik ontmoet. Ik manifesteer positieve ontmoetingen. “

4. Eindig met de beste intenties

Net zoals je de dag op een positieve plaats begint, wil je het op dezelfde toon eindigen. Wanneer je thuiskomt, is het belangrijk om je te ontdoen van alle negatieve gevoelens die je bij je hebt – vooral voordat je gaat slapen. Je kunt douchen en visualiseren alle overtollige emoties en onconventionele ontmoetingen die worden afgewassen en afgevoerd. Of je kunt gewoon een kaars of een diya aansteken en mentaal loslaten wat je niet langer wilt dragen. Zelf reciteer ik de volgende mantra elke ochtend en elke avond weer: “Lokah samastah sukhino bhavantu”. Deze mantra is een prachtig gebed en oude universele mantra om onze verbondenheid met de natuur en alles wat leeft in het universum te bekrachtigen en manifesteren. De betekenis ervan is: Moge iedereen overal vreugdevol en vrij zijn. En mogen al mijn gedachten, woorden en handelingen bijdragen aan het geluk en de vrijheid van een ieder. 

Manifestatie: “Ik eindig mijn dag in vrede en harmonie. Ik laat los wat niet mijn hoogste goed dient. ‘


We hebben misschien geen controle over hoe onze dagen verlopen en hoe de mensen om ons heen handelen, maar we hebben wel controle over hoe we de energie van anderen laten beïnvloeden. Kies ervoor iemand te zijn wiens trillingen je afschieten als zonnestralen, naar elke donkere hoek reiken en iedereen die dit het meest nodig heeft, verlichten.

 

Liefs Dewie


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *