Hoe om te gaan met mensen die je energie leeg zuigen?

Energie, emotie, medium, paragnost, mediums consultancy
Lieve lezers,
Tijdens de vele coachings gesprekken die ik voer aan de telefoon kom ik regelmatig mensen tegen die zeggen Dewie wat is mijn energie laag. Vaak is dat omdat ze net bij iemand zijn geweest die hun energie leeg zuigt. Dit beleef ik in mijn eigen leefwereld  natuurlijk ook. 
In mijn eigen leven heb ik een paar mensen van wie ik hou, die echte energie vreters zijn. Energie vreters zijn negatieve klagers die het glas meestal half leeg zien ipv half vol. Ze kunnen dramatisch en vermoeiend zijn. Ze kunnen jouw schuldgevoelens gebruiken om je te laten doen wat ze willen. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je in dit soort relaties blijft. Als iemand een energie vreters is, wil niet zeggen dat deze persoon slecht is. Een energie vreter is eenvoudigweg iemand die veel energie nodig heeft van een ander om zich goed te voelen. Ik zie dat de meeste energie vreters de positiviteit missen en deze niet eens willen zien. Het is gemakkelijk voor hen om zich te concentreren op wat verkeerd is in plaats van op wat juist is. Hoe je reageert en wat jouw eigen niveau van mede-afhankelijkheid is bepaalt hoe negatief deze relaties jouw leven kunnen beïnvloeden.

De meeste energie vreters proberen niet opzettelijk je energie te tappen. Hun levenservaring en natuurlijke neigingen/beperkingen hebben hun relatiestijl gecreëerd. Als je een relatie hebt met een energie vreter, is het essentieel om te accepteren dat je hun gedrag niet kunt veranderen. Het enige dat je kunt doen, is voor jezelf zorgen.

Energie vreters kunnen extreem zorgzaam, charismatisch en loyaal zijn. Misschien zijn het vrienden die je al jaren hebt, of een familie die je je hele leven hebt gekend. Omdat deze langdurige relaties al bestaan, is het leren om ermee te navigeren om een goede manier de relatie en je geestelijke gezondheid te behouden!

Hieronder een aantal tips voor het beschermen van jezelf en het leren omgaan met energie vreters.

1. Maak een routine om je energie te zuiveren.

Mediteren, yoga en chakra’s healen is een manier om jouw energie te herstellen. Hoe je dit kunt doen, kun je het beste vragen aan een van onze healers of mediums, want voor iedereen werkt het weer anders. Kijk op ons platform en vraag advies aan een van onze ervaren consulenten www.mediumsconsultancy.nl.

2.Heb zelf het spelletje door en bedenk hiervoor je eigen plan.

Bij het verbinden met een energie vreter, is het belangrijk om een ​​plan te hebben. Dit kan betekenen dat je een exit-strategie ontwikkelt. Door van tevoren verwachtingen in te stellen, kun je je aan dit plan houden en je tijd en energie eren. Vermelden dat je 20 minuten hebt om te whatsappen , of een uur hebt voor de lunch want dat staat je volgende afspraak, zo kan je duidelijke en specifieke grenzen afdwingen.

 

3. Ga nooit over je eigen grenzen!

Energie vreters leven letterlijk van andere mensen. Als je ze eenmaal iets hebt gegeven hebben ze de neiging om te nemen, en dan nemen ze elke keer steeds meer. Als je ze vandaag aan telefoon hebt en hun hele verhaal hebt aangehoord dan zullen ze de volgende je al om een gunst vragen.Ze hebben veel van andere mensen nodig en zijn meestal niet bang om erom te vragen. Door je grenzen te kennen en jezelf niet te laten kennen, kun je een veilige afstand houden en niet te veel toegeven aan iets dat te drastisch is.

4. Eer jezelf!

Alleen jij kunt weten wat het beste is voor jou. Wanneer je te maken hebt met iemand die je energie opzuigt, is het essentieel dat je jezelf eerst eert. Herken je behoeften. Als je weinig energie hebt, is het belangrijk om dat te respecteren en ook zo te reageren. Plannen wijzigen  kan nodig zijn als je gewoon geen zin hebt om een ​​energie vreter te zien of te spreken.

 

5. Zie de waarschuwings tekens!

Als je in een nieuwe relatie met iemand ben en deze persoon vertoont gedrag van een energie vreter,  danwil je misschien opnieuw nadenken. Hieronder staan ​​enkele verklikkers :

Energie vreters kunnen jouw familie, vrienden, klanten, collega’s, leraren, buren, geliefden of zelfs vreemden zijn. En ze komen in alle soorten en maten.

  • Daar is de klager, die iedereen de schuld geeft zonder ooit enige verantwoordelijkheid te nemen.
  • De schuldgevoelens gebruiken schaamte om te krijgen wat ze willen.
  • Jaloerse mensen kunnen nooit echt geluk voelen voor iemand anders.
  • Dan zijn er de onzekere, die anderen terugtrekken naar hun niveau van laag zelfrespect.
  • De leuke haters lijken niet in staat om vreugde te omarmen. De pesters stampen op de kleine jongens om hun ego te verheffen.
  •  De roddelaars, de drama-koninginnen …

 

Bijna alle mensen hebben minstens een of twee energie vreters in hun leven. Misschien voor is dit jou een relatiepatroon. Misschien heb je voor anderen gewoon contact gemaakt met een zeer behoeftige persoon. Hoe dan ook, het is belangrijk dat je je inspant voor de relatie terwijl je trouw blijft aan wie je bent en wat je nodig hebt.

Hieronder zou ik graag willen dat jij jouw ervaring met energie vreters deelt me. Heb je er een in je leven? En zo ja, wat is jouuw beste benadering om met hen om te gaan. Ik kijk er altijd naar uit om met je in contact te komen op mijn blog en Facebook , dus wees niet verlegen. Dit is een week vol energie en altijd, ongeacht wat, voor jezelf te zorgen. Volgende keer weer iets om meer naar jezelf naar binnen te gaan.

Heel veel liefs,

Dewie

 www.mediumsconsultancy.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *