Gedachtekracht: Gebruik je onderbewuste geest!

De meesten van ons zijn zich bewust van het bestaan ​​van een “onderbewuste” geest, maar we weten niet wat het is, wat het doet of hoe we het beheersen. De waarheid is dat je onderbewustzijnkracht een geweldige bondgenoot is wanneer je het onder de knie hebt, maar als het ongetemd blijft, kan het de richting van je leven op onwenselijke manieren sturen.

Wat is het onderbewustzijn?

Het onderbewustzijn is niet denkbeeldig. Het is heel echt en een integraal onderdeel van jou, het kan je helpen bij het ontsluiten van je kracht. Het lijkt veel op een supercomputer die je helpt je levenservaring te creëren.

Je hele leven lang heb je je onderbewustzijn geprogrammeerd met denkgewoonten en overtuigingen. Net zoals al je andere gewoonten zijn de gedachten die je jezelf hebt herhaald gewoon geworden. Er is geen verschil tussen een gewoonte zoals de reeks handelingen die je gebruikt om je schoenen te binden en de gewoonte om op een bepaalde manier aan jezelf te denken.

De kracht van herhaling

 

Herhaling creëert gewoonte. Deze mentale gewoonten worden gecombineerd met dingen die je hebt gehoord van mensen die belangrijk voor je zijn (zoals je ouders) en je eigen persoonlijke ervaringen om een ​​ongelooflijk complex netwerk van overtuigingen te vormen die je helpen de wereld te begrijpen en te onderhandelen.

Het onderbewustzijn doet geen creatief denken. Dat is niet zijn taak.

Het kan geen onderscheid maken tussen wat “denkbeeldig” is en wat “echt” is. Elke gedachte die je steeds opnieuw herhaalt, en elke visuele afbeelding die je creëert en steeds weer in gedachten houdt, zijn voorbeelden van het “besturingssysteem” waarin je programmeert je onderbewustzijn.

Het is zijn taak om gegevens van jouw overheersende gedachten op te slaan, te ordenen en te interpreteren. Het is zijn taak om de omstandigheden aan te trekken of te helpen die overeenkomen met de afbeeldingen en gedachten die je erin hebt vastgelegd, en om veel van je gedrag en denkpatronen te automatiseren.

Vrij krachtig, als je erover nadenkt!

Het probleem is dat veel van wat in het onderbewustzijn is ingeprent of geprogrammeerd, “foutief programmeren” zou kunnen worden genoemd.

Voorbeelden van verkeerd programmeren zijn denkgewoonten, zoals jezelf vertellen dat je iets niet kunt doen, iets niet kunt hebben, iets niet verdient, enz. Wanneer je dit vaak genoeg herhaalt, tot het punt dat ze deel uitmaken van je programmering, je kunt niet anders dan situaties in je leven creëren die valideren en uitdrukken wat je in je onderbewuste geest hebt.

De bewuste geest is de programmeur. Het is de denkende geest, de creatieve geest. Maar … de bewuste geest wordt beïnvloed door filters die je overheersende gedachten hebben gecreëerd en opgeslagen in het onderbewustzijn.

Het onderbewustzijn oordeelt of discrimineert niet tussen wat wel en niet kan worden bereikt of verkregen. De bewuste geest evalueert echter een situatie en zegt, “je kunt dit niet doen of hebben” op basis van de programmering die in het onderbewustzijn aanwezig is!

Zoals je kunt zien, kan het een vicieuze cirkel zijn.

Wanneer je leert om je bewuste geest onder de knie te krijgen en de JUISTE programmering in het onderbewustzijn in te prenten, ben je absoluut niet te stoppen.

Je hebt dan volledige controle over de ongelooflijke krachten van het onderbewustzijn om je bewust te maken van kansen, mensen, middelen en situaties die je nodig hebt om iets te hebben of te doen, en het zal je acties moeiteloos en natuurlijk maken.

Het manifesteren van wat je wilt, zal echt GEMAKKELIJK zijn wanneer je de kracht van je onderbewustzijn gebruikt.

Begin van meesterschap

De fysieke realiteit, evenals je gedachten en emoties, zijn niets anders dan trillingen van energie. Energiepakketten, quanta genaamd, kunnen zich op een of andere manier gedragen dat ze worden beïnvloed door andere quanta. Dit betekent in feite dat de energie van je gedachten materie kan en zal beïnvloeden. Waar je op focust (je overheersende gedachten) is wat je aantrekt.

Dus denk aan je innerlijke spraak. Waar is je geest bang voor?

Wat gelooft het?

Wat zeg je jezelf elke dag opnieuw?

Wat doet uw hoofd wanneer u een nieuw idee introduceert dat in strijd is met uw onbewuste programmering?

Meestal zijn we ons niet bewust van onze innerlijke spraak. We gaan door onze dagen op de automatische piloot – de meeste van onze acties en spraakpatronen zijn niets anders dan regurgitated gegevens opgeslagen in het onderbewustzijn. Ja, het maakt het leven gemakkelijker. Stel je voor hoe moeilijk het zou zijn om elke keer dat je het moest doen na te denken over hoe je je schoenen moest strikken. Het is veel mentale inspanning die geautomatiseerd is geworden!

Leid je onderbewustzijn door oefeningen

 

Bewustzijn van je innerlijke spraak geeft je de informatie die je nodig hebt om je geest te beheersen.

Als je omstandigheden je niet bevallen, dan komt dat omdat je op een bepaalde manier hebt nagedacht en gevoeld dat je geest in een bepaalde richting heeft gewezen, en dat is waar je leven naartoe gaat! Dus wanneer je je bewust wordt van de aard van je innerlijke spraak, kun je nieuwe programmering inprenten en de richting van je leven totaal veranderen.

Het kan nederig zijn, maar tegelijkertijd spannend, om je te realiseren hoe krachtig je gedachten zijn in het manifesteren van je omstandigheden! Het onderbewustzijn werkt op gewoonte.

Dus door positieve, optimistische, “can-do” gedachten telkens opnieuw in te prenten tot ze gewoontes worden, vervang je de oude gewoonten en creëer je neurale paden gebaseerd op positieve “ik kan zijn / doen / hebben …” denken.

Verandering komt van binnenuit. Je kunt van baan veranderen, relaties beëindigen, verhuizen, je wijzigingen zijn eigenlijk maar tijdelijk. Het wordt “hetzelfde spul, ander gezicht of locatie of baan …” tenzij je “van gedachten verandert” van binnenuit……

Meditatie is de beste manier om afgestemd te raken op je innerlijke wereld en de afbeeldingen die je schildert.

Een dagelijkse mediatieoefening kan je leven transformeren, terwijl je je bewust wordt van deze innerlijke wereld, je geest onder de knie krijgt en je dominante gedachten herprogrammeert. Je zult er versteld van staan ​​hoeveel gedachten waarvan je gewoonlijk denkt dat ze je daadwerkelijk afleiden van wat je wilt. Maar door dagelijks te oefenen, kun je de juiste programmering maken.

Dan merk je overal synchroniciteit. Het leven zal ongelofelijk leuk worden als je uiterlijke wereld een spiegel wordt voor de nieuwe ontzagwekkendheid die je in je binnenwereld hebt!

Liefs Dewie

2 reacties op “Gedachtekracht: Gebruik je onderbewuste geest!

  1. Pingback: Hoe mijn bipolaire ervaring begon en mijn weg naar herstel (deel 6). – Parambir Singh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *