De gedachte van een Runner (Tweelingziel)

Lieve lezer, deze blog is voor iedereen  van toepassing, maar heeft een speciale relevantie voor tweelingzielen, omdat een van de redenen waarom de tweelingziel wegrent, te wijten is aan een overweldigend gevoel van liefde en de emoties die tijdens de relatie naar boven komen.

Angst voor liefde is een paradox die bijna iedereen treft, moeilijk waar te nemen, maar een die vrij gemakkelijk te begrijpen is. De moeilijkheid ligt verborgen in het feit dat iedereen op zoek is naar liefde, om lief te hebben en geliefd te zijn, dus hoe is het mogelijk dat iemand die op zoek is naar liefde bang kan zijn voor wat ze zoeken? Ten eerste is alles in het leven een paradox. En ten tweede, het is niet zozeer de angst voor liefde zelf, maar het onvermogen om het toe te staan ​​en het te ontvangen.

De tekens zijn redelijk zichtbaar en kunnen beide partners in een relatie beïnvloeden. Men reageert vaak onevenredig op tekenen van genegenheid en vermijdt ze ten koste van alles. Iemand die in de kindertijd aan enige vorm van misbruik leed, zou zich niet op zijn gemak voelen als ze op de meest liefdevolle en vriendelijke manier worden aangeraakt. Ze zijn er gewoon niet aan gewend. Sommige mensen lieten hun partners weten hoe oncomfortabel ze zich voelen. Voor sommige anderen is het weigeren van dit soort benaderingen automatisch en misschien weten ze niet eens de reden voor hun gedrag.

Maar angst voor liefde vereist geen extreme situaties zoals fysiek of seksueel misbruik om aanwezig te zijn in de psyche en het lichaam van een persoon. De uitleg is eenvoudiger dan dit. Alle kinderen worden in liefde geboren en gedurende een periode blijven we zo’n gezegende staat ervaren. Naarmate we ouder worden, worden kinderen blootgesteld aan de uitdagingen van de volwassen wereld en de angsten van hun ouders, het moment waarop de ervaring en perceptie van een kind begint te veranderen. Hoe ouder we zijn, hoe meer angst we in ons allemaal injecteren.

De angst voor een ouder hoeft geen betrekking te hebben op een spannend scenario. Angst wordt aan ons allemaal gepresenteerd in de vorm van grenzen en beperkingen. Hoe ouders hun kinderen disciplineren, speelt ook een belangrijke rol. Afhankelijk van wie de ouders zijn, is er ook een gevoel van verlating of gebrek aan liefde. Ten eerste kunnen ouders niet voortdurend aandacht besteden aan de kinderen. Verlating kan zo eenvoudig zijn als de eerste dag van de kleuterschool of de geboorte van een nieuwe broer of zus die meer zorg en aandacht nodig heeft. Er is ook een type ouder dat geen liefde kan uiten omdat ze het niet gewend zijn. Soms is het tonen van affectie net zo moeilijk als het ontvangen ervan, zelfs voor hun eigen kind. Ten slotte is er het soort ouder dat nooit in de buurt van een kind mag komen.

De andere soort zouden die ouders zijn die geen kinderen willen, hetzij als gevolg van een ongewenste zwangerschap of hun natuurlijke conditionering. In al deze gevallen leren kinderen leven zonder liefde. Deze liefdeloze periode kan jaren duren en kan worden verlengd in de kindertijd, adolescentie en zelfs dieper worden tot in de volwassenheid totdat er een relatie is begonnen.

Een persoon kan verliefd zijn en nog steeds de liefde wantrouwen. Is het echt? Wat proberen ze van me te krijgen?Zelfs als deze vragen niet bewust zijn, zouden het lichaam en de psyche van een persoon die gewend was om zonder liefde te leven, veroorzaakt worden door twijfels. De wateren moeten voortdurend worden getest totdat men de zekerheid krijgt dat het echt is, en misschien, alleen misschien, ware liefde. Men kan nooit zeker zijn.

Angst voor liefde zou veel mensen in liefdeloze relaties kunnen leiden, en ze ook kunnen laten wegrennen van liefde.Je hoeft niet per se te stoppen met van iemand te houden om een ​​relatie te stoppen. Als iemand niet gewend is om lief te hebben, kan een liefdesrelatie net zo verstikkend zijn als iemand die liefhad. Dit kan dan ook een reden zijn om een ​​liefdeloze relatie te beginnen.

In het geval van tweelingzielen kan dit tot het uiterste gaan, omdat dit de eerste relatie zou kunnen zijn waarin ze echt beide proberen, om liefde te tonen en te ontvangen. Het is gemakkelijk voor twee mensen die zo’n verbluffende verbinding delen om verliefd te zijn en elkaar af te wijzen na een periode. Gevoelens en emoties lopen hoog en diep met hun demonen en angsten. De ervaring kan extreem zijn dat ze moeten scheiden om te overleven.

Tweelingzielen of niet, iedereen die betrokken is bij een relatie die liefde vreest, zou uiteindelijk het tegenovergestelde gaan vertonen van de persoon die ze beweren lief te hebben. Het is niet dat ze niet van je houden.Het is het innerlijke kind dat waarschijnlijk reageert en hun geliefde leidt met dezelfde controlerende houding die hun ouders tegenover hen toonden.

Het antwoord op dit probleem, evenals de oplossing ligt bij het innerlijke kind. Bewustzijn is echter de eerste stap.Zonder bewustzijn blijven alle hierboven beschreven acties buiten bewustzijn, waardoor de relatie en het zelf verder worden beschadigd. Wat we anderen aandoen, doen we voor onszelf. Even belangrijk is het feit dat wat we onszelf aandoen, we anderen aandoen.

Bewustzijn opent de deur die tot de wortel van het probleem leidt, waardoor iedereen een getuige van hun eigen acties kan zijn, om hulp kan vragen en het zelfs met hun partners kan bespreken. Als iemand zich geen professionele hulp kan veroorloven, noch conventioneel, noch holistisch, moet men de hulpmiddelen vinden om met het genezingsproces te beginnen. De tweede stap is acceptatie. Vanaf dat moment staan ​​we open voor het ontdekken van nieuwe dimensies en inzichten die binnenin sluimeren.

In een tweelingzielen situatie waarin de hardloper al is weggegaan, helpt het om eerst het zelf te helen. Ze zullen nooit terugkeren om te blijven terwijl we in dezelfde ongezonde toestand blijven. Naast alles dat gesuggereerd is, kunnen overvloedige doses van zelfliefde wonderen verrichten.

Als je tekenen van angst voor liefde in jezelf herkent, wees dan niet bang om het toe te geven. Het is belangrijk om het genezingsproces te beginnen en terug te keren naar de liefde. Als je al in een relatie bent, wil je het misschien met je partner bespreken en laat je beetje bij beetje zo lang mogelijk worden aangeraakt en geliefd, voel de emoties die er doorheen gaan. Neem het als een helende oefening. Gevoel is op zichzelf helen, hoe ongemakkelijk deze emoties ook zijn.

Doe het zelf, of zoek hulp. De waarheid kan een tijdje verborgen zijn, maar niet voor altijd. Het is helend, jouw waarheid, hoe pijnlijk het ook is wanneer het zich voor de eerste keer presenteert, is genezing. Ik geloof dat het nog pijnlijker is om liefde te wensen en niet in staat te zijn ermee te leven, want liefde is alles wat we zijn en alles wat we willen. Maar het is altijd jouw keuze.

En wanneer iemand tegen je zegt “ik hou van je”, reageer er dan niet gelijk op, adem het in en voel het. Soms als iemand zegt “ik van je hou”, zeggen ze het niet omdat ze iets van je willen, maar omdat je het moet horen. Voel de liefde door jezelf heen stromen en ervaar wat het doet met je. Volgende keer meer vanuit de Runner……

 

Liefs Dewie

2 reacties op “De gedachte van een Runner (Tweelingziel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *