5 tips voor je innerlijke rust!

Lieve lezers,

 

Einde van het jaar komt er aan en overal is er eindejaarsstress. Voor de meeste van ons is er een drang van aflsuiten, alles goed doen, nieuwe dingen voor het nieuwe jaar….moeten moeten en nog eens moeten. Heb je weleens bedacht hoeveel dit van jezelf, je geest en je lichaam vergt?

Om stress uit te kunnen leggen heb ik het volgende voorbeeld. Een docent vraagt aan zijn klas: ‘Hoe zwaar is dit glas water?’ Antwoorden opgeroepen varieerde van 20g tot 500g.

De docent antwoordde: “Het absolute gewicht doet er niet toe. Het hangt er vanaf hoe lang je het probeert vast te houden. Als ik het een minuut houd, is dat geen probleem. Als ik het een uur houd, heb ik pijn in mijn rechterarm.Als ik het een dag houd, moet je een ambulance bellen. In beide gevallen is het hetzelfde gewicht, maar hoe langer ik het vasthoud, hoe zwaarder het wordt. “

Hij vervolgde: “En zo is het met stress. Als we onze lasten de hele tijd dragen, vroeg of laat, als de last steeds zwaarder wordt, kunnen we niet verder. “

“Net als bij het glas water moet je het een tijdje neerleggen en rusten voordat je het weer vasthoudt. Als we ons opfrissen, kunnen we doorgaan met de last. “

‘Dus, voordat je vanavond naar huis gaat, leg je de last van je werk neer.Draag het niet naar huis. Je kunt het morgen ophalen. Welke lasten je nu draagt, laat ze een momentje vallen als je kunt. “

Hier zijn 5 eenvoudige manieren om uw gemoedsrust te vergroten:

  1. Doe je meest angstaanjagende taak als eerste ding in de ochtend

Het is verleidelijk om je dag te beginnen met eenvoudige taken. Niet doen.Een ontmoedigende taak terugdringen is als een glas water in een uitgestrekte arm vasthouden. In het begin gebeurt er niets, maar als je het uren of zelfs dagen doet, voel je al snel de stress. Doe ‘s morgens de meest irritante taak het eerst en geniet de rest van de dag van een hogere productiviteit en gemoedsrust.

  1. Laat dingen los die je niet in de hand hebt

Je maakt plannen om met vrienden naar buiten te gaan. Maar op het laatste moment begint het te regenen. Wat is jouw reactie?

Sommige mensen zijn boos en boos en vinden de dichtstbijzijnde persoon en beginnen met ze te klagen. “Het is niet EERLIJK dat het regent. Dit gebeurt altijd met mij! … “

Daarmee ga je niets bereiken – de regen zal niet stoppen alleen omdat je een driftbui krijgt. * Het kan de regen niet schelen. * Dus maak het beste van de situatie. Wat ik in zo’n situatie doe, is een korte wandeling in het park maken (omdat regen zijn eigen geweldige karakter heeft), of gewoon in bed liggen om een ​​goed boek te lezen, luisterend naar de regen die op mijn raam klopt. Of gewoon Netflixen.

Haal het meeste uit de situatie en maak je geen zorgen over wat je niet doet.

  1. Maak je geen zorgen over wat anderen denken

Ik was heel zelfbewust over mijn dansen, want ik dacht ik kan niet dansen. Bij feestjes en uitgaan bleef ik ongemakkelijk staan en als ik zat bleef ik zitten. Ik had het gevoel als ik de dansvloer zou raken zou iedereen mij aanstaren en wat zouden al die mensen wel niet denken van mij.

Ik was een jaar of zeventien toen een neef van mij besloot dat wel genoeg was. Hij danste met mij de woonkamer door en zij zie je nou je kan gewoon dansen de volgende keer neem ik je gewoon de dansvloer op!! Dus de volgende keer op een familiefeest, sleurde mijn neef mij gewoon naar de dansvloer en danste ik alsof niemand toekeek (struisvogelpolitiek). En het grappige was – het kon niemand iets schelen. Sterker nog, mensen vonden me alleen MEER leuk, omdat ik plezier had.

Maak je geen zorgen over wat anderen van je denken. Waarschijnlijk hebben ze het te druk met vragen over  zichzelf wat anderen van hem of haar denken.

  1. Noteer 3 dingen die je leuk vindt aan je situatie nu

Noem eenvoudig 3 eenvoudige dingen over elk deel van je leven waar je van houdt. Zoals ‘3 eenvoudige dingen die ik leuk vind aan de kamer waarin ik me nu bevind’, of ‘3 eenvoudige dingen waar ik dol op ben deze week’, of iets anders.
Dit is een geweldige techniek als je je ooit verveelt terwijl je vastzit in het verkeer, of wacht in de kassa van de supermarkt. Je kunt verveling onmiddellijk veranderen in geluk en gemoedsrust!

  1. Loop naar een raam, kijk naar buiten en haal diep adem

Loop gewoon naar een raam, kijk naar buiten en haal dan een keer diep adem, alleen gericht op die ademhaling en niets anders in de hele wereld. Deze techniek klinkt heel eenvoudig, maar je zult niet geloven hoeveel het onmiddellijk je gemoedsrust kan verhogen.

En omdat dit de laatste tip is, kun je het meteen proberen wanneer je klaar bent met het lezen van deze blog. Loop gewoon naar een raam, kijk naar buiten en haal diep adem, gericht op de lucht die in en uit je longen stroomt, en niets anders.

Liefs Dewie

Een reactie op “5 tips voor je innerlijke rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *